Velg riktig forankring

For alle telt, enten du velger SmartGlobe, SmartTelt eller Stjernetelt, så er forankring av teltet svært viktig dersom det skulle komme et vindkast. Vi opplever stadig at mange kunder forteller oss at de ikke trenger forankring men allikevel kommer tilbake til oss etter å ha brukt teltet noen ganger med behov for forankring allikevel. Nedenfor gir vi deg våre beste tips til god og forsvarlig forankring av våre bestselgere SmartTelt, SmartGlobe og Stjernetelt.

Forankring til SmartTelt 

Til våre SmartTelt tilbyr vi tre ulike typer forankring: 

  • Stållodd, 30 kg pr stk
  • Sandbagger, 14 kg pr stk
  • Bardunplugger og stropper, 4 stk av hver

Områder som er særlig utsatt for vær og vind anbefaler vi en kombinasjon av disse. F.eks vil det være en fordel å ha 4×30 kg stållodd på bena, i tillegg til solid forankring fra taket med bardunstropper og plugger. Vekta på bena sørger for at teltet står støtt i bakken, mens bardunstroppene og pluggene sørger for at taket er godt forankret til bakken. Dersom du for eksempel bare benytter stållodd, skal det ingenting til før vinden tar tak i teltet og vrir taket. 

Forankring til SmartGlobe 

Til alle våre SmartGlobe er forankring i form av sandbagger inkludert i prisen. Sandbaggene holder inntil 14 kg og festes rundt benet på SmartGloben før den spennes fast med spenner. På teltet er det også praktiske bardunkroker slik at du også på dette teltet kan sørge for at teltet er godt forankret i bakken. 

Forankring til Stjernetelt 

Stjernetelt kommer i størrelser fra 8-16 m i diameter, det betyr at vinden for godt tak om det skulle komme en lett bris. Med våre Stjernetelt følger det med ca 70 cm lange barduner som fungerer som forankring til bena. Bardunene bankes ned i underlaget og skoen på bena tres mot denne igjen. Deretter heiser man opp taket for å stramme til. I enkelte tilfeller kan vi også sy på ekstra bardunkroker på teltet, og ved behov for dette ta kontakt med oss. 

Forankring til SmartTelt er lagervare og sendes innen 1 virkedag. 

Leave a Reply

Legg igjen dine kontakt detaljer så tar vi kontakt så raskt som mulig for en uforpliktende prat. Vi kommer aldri til å skuffe deg!