Velg rett kvalitet på ditt pop-up telt

Det har de siste årene kommet til svært mange tilbydere på reklametelt, profileringstelt og pop-up telt, og vi ser at kvalitet i både ramme og trykk varierer veldig. Vi har derfor laget en liten guide på hva du bør tenke på når du skal velge telt og hvilken kvalitet du bør velge.

Det første du bør tenke på når du ser etter pop-up telt er hvor mye du skal bruke det og i hvilke sammenhenger. F.eks bør et arbeidstelt som tas mye opp og ned i løpet av en gitt periode, ha aluminium i alle koblinger og en solid godstykkelse. Til sammenlikning kan man greie seg med et standard telt med aluminium i midtkransen dersom man f.eks står på et marked et par ganger i året.

  1. Type rammer

Det finnes en hel del ulike rammer å velge mellom, og nedenfor ser du noen av de vanligste:

Ramme nummer 3 er noe sterkere enn de to foregående. Grunnen til dette er at det er en aluminiumramme. Denne modellen er også lettere enn de to foregående. Har rammen en firkantprofil og en godstykkelse på tykkere enn 1 mm er dette solide rammer. Disse tåler litt mer vær og vind en ramme 1 og 2.De to første stålrammene er så å si identiske hva gjelder kvalitet. Disse rammene fungerer greit dersom de forankres godt. Svakheten med disse rammene er at de ikke tåler særlig mye bruk eller sterkere vind og ruskevær. I tillegg vil stål ruste etter hvert og kan dermed avgi ruststøv på duken.

Ramme nummer 4 og 5 er de rammene som er mest robuste. HEX-40 vil være en svært god allround ramme for deg som ønsker en noe lettere aluminiumramme enn HEX-50. Pass her på at godstykkelsen er over 1,5 mm og at sammenkoblingene i taket er solide. Ramme nummer 5, HEX-50 rammen er den rammen på markedet som er mest robust. De kan også ha en godstykkelse helt ned i 1 mm, men skal du ha en solid ramme som kan brukes år etter år, og samtidig tåle vær og vind anbefaler vi 1,8 mm til 2mm. Dette er også rammene som de fleste store utleiefirmaene benytter.

  1. Sammenkoblinger

Rammene i kategoriene 1-3 kommer som oftest med plast/nylon sammenkoblinger. Vi ser ofte på de billigere modellene at det det også blir brukt annet materiale. Telt med nylonkobling er vesentlig billigere enn aluminium. Spør alltid etter bilder av koblinger og mer detaljer enn det som ligger på de ulike nettsidene dersom du er usikker – solide koblinger er alfa og omega for en god ramme.

  1. Type duk og oppstramming

De dukene som egner seg best for trykk er Polyester duker. Disse kommer i mange forskjellige tykkelser, men her skal du legge merke til betegnelsen på duken. Vi tilbyr D600 PU, her står D600 for tykkelsen på duken (den tykkeste og mest holdbare duken), mens PU-belegget gjør at duken er vanntett.  Desto lavere tallet er desto tynnere er duken.

I tillegg til en holdbar duk er det viktig at taket strammes godt opp når teltet er satt opp. På mange telt ser vi at det ikke er montert stropper for stramming og duken vil dermed kunne skli eller ikke ligge skjevt på rammen slik at den skrukker seg. Alle våre tak leveres med stropper som stroppes rundt stengene. Disse er regulerbare og kan strammes/slakkes etter behov. Glem bare ikke å slakke taket igjen før du pakker teltet sammen for kvelden.

  1. Trykkmetode

Det finnes mange ulike måter å trykke på, alt i fra trykkede logoer utenpå duken til måten vi benytter som er en «dye sublimate print». Selv på duken vi benytter (D600PU) kan det være store forskjeller på kvaliteten når det kommer til trykk. De beste produksjonene har dype og skarpe fargenyanser. I vårt sortiment skiller vi på standard og PROFF+ trykk. Standardtrykken har skarpe farger, men nyansene kan i noen tilfeller viskes ut f.eks ved bruk av oransje og rød farge. Dersom du velger en PROFF+ trykk garanterer vi markedets beste og mest holdbare trykk. Til sammenlikning er det svært mange som tilbyr transfer trykk, det betyr rett og slett at trykken limes utenpå duken. Du kan da risikere at trykken vil tørke ut og sprekke/flasse av over tid.

Vi håper du nå har fått litt hjelp på veien til å finne en god leverandør som møter ditt behov og dine ønsker. Dersom det er noen spørsmål du ikke har fått svar på her ta gjerne kontakt med oss på telefon 63 900 400 eller info@smarttelt.no.

Leave a Reply

Legg igjen dine kontakt detaljer så tar vi kontakt så raskt som mulig for en uforpliktende prat. Vi kommer aldri til å skuffe deg!