Vedlikehold av polyesterduker til messetelt og pop-up telt

De fleste duker brukt til messetelt, pop-up telt og telt med reklametrykk er polyester, dog er det noen variasjoner i tykkelsen på disse dukene.

Fordi polyester er et syntetisk materiale er det noen ting man bør huske på: fibrene i stoffet trekker til seg lite fuktighet, de kan derfor virke klamme. Fibrene er statiske, så vær obs på statisk elektrisitet, Fibrene er svært slitesterke, enten ved at de er kalde eller varme.

Spesielt for polyestertypen brukt i duker til messetelt er at de er svært slitesterke, vanskelig å krølle, svært motstandsdyktig mot solbleking, den vil smelte dersom den blir forsøkt antent, og den suger dårlig til seg væske.

Fra tid til annen kan dukene bli møkkete, enten ved at det veggene har vært i søla en tur etter å ha stått i ulendt terreng, eller at man har stått under trær og fått mye pollen og kanskje til og med kvae på taket. I de fleste tilfeller holder det med å spyle duken med vann, gni over med mildt såpevann og spyle av igjen. Det som er svært viktig for slike polyesterduker er at du ikke bruker såper som inneholder alkalier eller syrer – dette skader duken.

En god kvalitets duk er behandlet mot sopp og mugg, men det er svært viktig at duken vaskes og tørkes godt før du pakker den sammen for å være sikker på å unngå slike skader.

Har du noen gode tips til å vaske polyesterduk? Del tipsene dine med oss!

Leave a Reply

Legg igjen dine kontakt detaljer så tar vi kontakt så raskt som mulig for en uforpliktende prat. Vi kommer aldri til å skuffe deg!