Skaff deg sponsorer!

I blogposten «Hvorfor skal du bruke penger på messeltet?» gir vi deg noen tips om hvordan du på best mulig måte kan profilere din bedrift ved hjelp av messetelt med reklametrykk når du er ute blant andre aktører på store messer som Dyrsku’n og Bygg Reis Deg. For små, mellomstore og store bedrifter vil det være en svært god investering og mange av bedriftene har også midlene til å finansiere et slikt telt.

For lag og foreninger derimot kan et slikt telt bli noe kostbart. Vi ønsker derfor å komme med noen raske tips til hvordan du kan få et fantastisk messetelt med reklametrykk – samtidig som det ikke trenger å koste deg noe særlig med penger!

5 tips til hvordan du kan skaffe sponsorer til ditt messetelt med trykk:

  1. Utarbeid et klart budskap og klare verdier. Aktuelle bedrifter sponser fordi de vil bli assosiert med visse verdier (eks. noe folk liker, verdiskapning eller ansvarsfull drift/virksomhet) – en profil som bryter med dette vil gjøre at dere kan miste potensielt store sponsorer!
  2. Har dere fått god PR? I avis, nettavis, sosiale medier etc.? Ta vare på omtalen og vær stolt av den! Dette er ofte svært attraktivt for eventuelle sponsorer!
  3. Vis at dere er engasjert på sosiale medier – de fleste sponsorer vil ønske at du skal promotere de og gjøre de ekstra synlig i sosiale medier.
  4. Noen varierer mellom å ha mange små eller flere store sponsorer – tenk igjennom behovet, og ikke minst kapasiteten dere har til å promotere de ulike sponsorene. Ulike sponsorer stiller ulike krav til et sponsorat.
  5. Tenk godt igjennom hvem du ønsker skal sponse og hvorfor – har dere samme type verdier etc?

Vi i Smarttelt jobber med utvalgte lag og foreninger og våre sponsorat varier i hovedsak fra 3-5 år grunnet varighet på trykken. Alle logoer trykkes på vegg og kan ikke fjernes ved en senere anledning – det er derfor viktig at tidsperspektivet på et sponsorat er nøye gjennomtenkt.

Hvor mye man ønsker at sponsorer skal bidra med er individuelt, men en typisk organisasjon vil kunne få plass til 15 mellomstore logoer på en 3 meters vegg, dersom en slik plass vil koste rundt 2000 kr har dere her tjent inn 30.000 kr. Et telt i størrelse 3×3 meter vil i gjennomsnitt koste 22.000 kr med trykk.

Har du noen gode tips til hvordan lag og foreningen kan skaffe gode sponsorer? Del de med oss da vel!

Leave a Reply

Legg igjen dine kontakt detaljer så tar vi kontakt så raskt som mulig for en uforpliktende prat. Vi kommer aldri til å skuffe deg!