2 tips til hva du må tenke på om du lager trykkfilen selv

Vi i Smarttelt kan tilby to ulike trykkvaliteter. Selv om vi bruker samme trykkmetode i begge alternativene er det allikevel noen ting du må tenke på. Så her følger det noen nyttige tips:

  1. Sjekk bildestørrelse og oppløsning: Sjekk og dobbeltsjekk at oppløsningen på bildet er godt nok. Dette gjelder ikke kun når du lager et utkast, men også på dpidet ferdige resultatet. i begge våre trykkvaliteter kan ikke kvaliteten være dårligere enn 110 dpi i 10%, dette tilsvarer ca 300 dpi i 100% størrelse. Se bildeeksempel ved siden av her for å se hvor stor forskjell det er på de ulike oppløsningen. I tillegg til at vi anbefaler en dpi på 300 eller mer er det også viktig at bildet du benytter ikke forstørres mer enn 20% av dets originale størrelse, for selv om oppløsningen da er god, vil det fremdeles være muligheter for at bildet blir kornete. 
  2. Sørg for at fargene er slik du ønsker de (CMYK vs RGB): Når det kommer til selve trykkingen kan det noen ganger være stor forskjell på hva du ser på skjermen og det som faktisk trykkes. En av måtene for å unngå dette er å sjekke at din skjerms oppløsning tilsvarer samme modus som printeren du skal cmykvsrgbbenytte. For eksempel vil dataskjermer og digitale kameraer se farger og lys gjennom en annen linse en en trykker vil gjøre, og dersom disse ikke er synkroniserte vil dette kunne få konsekvenser for ditt trykk. Trykkeriene vi benytter forholder seg mest til CMYK-kode, men for å forsikre oss om at trykken og fargene blir slik du ønsker tar vi også alltid med en PMS (pantone) – kode som referanse. Dette er spesielt viktig for dere som profilerer merkevarer med et spesielt uttrykk 

 

Leave a Reply

Legg igjen dine kontakt detaljer så tar vi kontakt så raskt som mulig for en uforpliktende prat. Vi kommer aldri til å skuffe deg!